Noorwegen 2009: update 9 juli

Donderdag 9 juli 2009

Hier nieuwe foto’s

Vandaag is het een beetje een feestdag! De vader van Paula is vandaag jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezonde jaren!!!!

Om half negen worden we beide wakker. Het is nog te vroeg om het bed uit te komen en we draaien ons dan ook eerst nog even om. Lloyd kijkt hier een beetje van op want hij had toch echt gedacht meteen te gaan wandelen. Helaas.

Na een half uurtje pakken we beide ons boek en lezen wat. Heerlijk zo’n vakantie. Lekker uitslapen en vooral niet al te veel doen. We hebben het beide schijnbaar hard nodig.

Lloyd is de aanleiding om het bed uit te gaan. Ik ga lekker een stukje met hem wandelen.  Bij het verlaten van het campingterrein is de nood om te gaan plassen voor Lloyd opeens niet meer zo groot. Hij ziet bij een camper een andere hond liggen en hij is gelijk helemaal gefocust. Met wat moeite kan ik de wandeling vervolgen en Lloyd ziet ook in dat we voor iets anders op weg waren.

Als ik terugkom heeft Paula al lekker een kop thee gezet. Eigenlijk drinken we alleen thee op vakantie. De spaarzame kopjes koffie zijn op een hand te tellen. Ik moet zeggen dat ik ook opvallend minder hoofdpijn heb.

Na een ontbijtje nemen we eerst de tijd om die twee werklieden, waar ik het gisteren over had, gade te slaan. Ze komen rond 10:00 uur aangereden en beginnen waar ze gisteren zijn gestopt. Met de hark en het handje verwijderen ze alle grote stenen op het terrein.  Na nog een kopje thee gaan we wat doen. Paula neemt het initiatief en gaat zich douchen. Ik volg haar als ze klaar is en we besluiten even naar Voss te rijden. We nemen een binnendoor weggetje.

In het overdekte winkelcentrum zijn we eigenlijk zo uitgekeken. Het aantal winkels is niet meer dan een stuk op 10. Paula heeft ook eigenlijk maar een doel: ze heeft een horloge gezien dat ze graag wil hebben. Dus we gaan eigenlijk zonder omwegen richting de bijouterie winkel en in no-time staat de dame achter de kassa het horloge in te pakken.

We besluiten een kopje koffie en gebakje te nemen in verband met de verjaardag van mijn schoonvader: OP JE GEZONDHEID!!

Nadat we zijn uitgekeken in de winkeltjes rijden we Voss uit voor een rondritje. Helaas moeten we die al snel onderbreken. Ik heb opeens last van mijn buik en we moeten echt terug.

Als we op terug zijn op de camping is het zonnetje lekker doorgebroken, heerlijk om even lekker rustig bij de caravan een boekje te lezen. De werklieden zijn nog steeds druk bezig; heerlijk om naar te kijken als je zelf vakantie hebt!

Rond 17:00 uur wil ik even naar de top van de waterval. We pakken de auto en rijden de steile berg omhoog. Bij een kleine parkeerplaats kunnen we de auto kwijt en moeten we nog een paar minuten lopen. Als we bij de waterval aankomen merk ik opeens weer dat ik toch wel wat last van hoogtevrees heb! Met knikkende knieën lukt het me om wat foto’s te maken. Wel prachtig hoever je hier kunt kijken. Ook geeft het een prachtig uitzicht over de camping. Paula lacht zich helemaal rot als ze ziet hoe ik langs de rotswand schuifel om maar niet te dicht bij de rand te komen.

Met de auto rijden we nog een stuk verder de berg op maar de weg loopt dood. Op de weg terug naar de camping oppert Paula om nog een stukje te gaan rijden. We doen dit richting Voss. Hier kijken we even bij de kabelbaan en besluiten dan toch weer terug te gaan. Het is al half zeven en Lloyd, maar ook wij, moeten nog eten.

Vanavond eten we gebakken aardappeltjes met gehaktballetjes in pindasaus en een gemengde salade. We kunnen nog lekker buiten eten en dat hadden we, na het zien van de weersvoorspelling, echt niet verwacht.

Om iets over zeven krijg ik een telefoontje van mijn zus. Ze is bezig met het aanschaffen van haar eerste auto. Hier heeft ze wat vragen over maar het blijft natuurlijk moeilijk om een advies te geven op zo’n afstand. Succes met je beslissing!!