Noorwegen 2009: update 7 juli

Dinsdag 7 juli 2009

Vandaag was het niet de zon die ons wekte maar het zacht tikken van de regen op de caravan.

Het ziet er somber uit als we de luikjes omhoog rollen. Een grote wolkendeken heeft zich in het dal van Voss neergelaten.

We doen het rustig aan; eerst een lekker ontbijtje met een gekookt eitje en een kopje thee.  Daarna hebben we met verbazing gekeken hoe onze buren de caravan aan het aankoppelen waren. Ze waren er zo druk mee en alles moest schijnbaar zo perfect. De auto werd met de grootst mogelijke zorg onder de koppeling van de caravan gemanoeuvreerd.

Tegen een uurtje of twaalf waren we klaar om iets te gaan doen. Vandaag rijden we maar eens naar Voss. Eens kijken wat daar te beleven valt. Via een omweggetje komen we in Voss. Lloyd moet nog even uit en dat doen we dan maar eerst. Lloyd wil niet echt “meewerken” dus we besluiten dan maar gewoon Voss in te gaan. Het souvenirwinkeltje waar we eerder zijn geweest is niet meer! Er heeft brand gewoed en pas 10 juli gaat er een nieuwe zaak op een andere locatie open.

Voss is niet erg groot dus we zijn zo de winkelstraat doorgelopen. Halver wegen zit een ijssalon en we besluiten een ijsje te nemen. Lekker op een bankje in de zon genieten we van het ijsje. Vanochtend hadden we niet gedacht dat we nog droog weer zouden krijgen maar we mogen niet klagen.

Op de terugweg rijden we nog even naar de vakantiehuisjes die tegen de helling van een berg zijn gebouwd. Hier is ook een afdaling met verschillende skiliften. We zijn er snel uitgekeken want er is natuurlijk helemaal niets te doen daar in de zomer.

Op de camping nemen we eerst een broodje en een lekker kopje koffie. Paula borduurt wat en ik doe even mijn ogen dicht. ’s Avonds eten we pannenkoeken. Ze lukken prima; altijd lekker.

Vandaag is natuurlijk ook de herdenking van Michel Jackson. We besluiten deze via het internet te bekijken terwijl we natuurlijk ook een spelletje Skipbo spelen.