Noorwegen 2009: update 6 juli

Maandag 6 juli 2009

Voor foto’s klik hier!

Voor vandaag hebben we de wekker gezet. We willen namelijk naar Bergen en aangezien dat bijna 1 ┬Ż uur rijden is willen we niet te laat vertrekken. Om half acht gaat de wekker en we kunnen er maar moeilijk uitkomen. Wat went het toch snel een leven zonder wekker! En wat is dat toch eigenlijk heerlijk.

Als we ons dan eindelijk in beweging hebben gezet gaat het redelijk snel. Ik ga me meteen douchen en Paula zorgt dat het ontbijt klaar staat als ik terugkom. Na het ontbijt gaat Paula douchen en zorg ik dat Lloyd zijn wandeling krijgt.

Tegen kwart over negen rijden we richting Bergen. Het is bewolkt en dat komt ons goed uit. Zo kan Lloyd in Bergen in de auto blijven. We parkeren daar altijd in een parkeergarage en zo weten we zeker dat hij het niet te warm gaat hebben.

Net voor Bergen stoppen we nog een keertje om Lloyd extra uit te laten. Hij ziet hier zelf het nut niet meteen van in maar is altijd weer blij als hij de auto in mag en een kluifje krijgt. In Bergen hebben we al snel de parkeergarage gevonden en parkeren de auto. Het is inmiddels 11 uur en we lopen richting het centrum.

Bergen is, wat ons betreft, een hele leuke, relaxte stad. Het voelt eigenlijk een beetje als thuis. We kennen er inmiddels de weg en dat maakt het lekker vertrouwd. Het is nog niet al te druk en we besluiten eerst eens over de vismarkt te lopen. Hier is het overigens al wel behoorlijk druk. De verse vis ligt overal uitgestald en de marktkooplui doen hun best om hun waar te slijten. Ze schijnen er niet al te veel moeite voor te hoeven doen want de vis en broodjes vis vinden gretig aftrek. Vanuit de vismarkt lopen we richting de Bryggen. Dit is het oude gedeelte van Bergen. Hier vindt je vooral souvenirshops en wat kroegjes. Het ligt tegenover de haven en ziet er heel leuk uit. Als je verder dan de voorgevels en de shops kijkt zie je in de verschillende steegjes het prachtige oude, houten bouwwerk van de verschillende pandjes. Ook kan je her en der in een etalage de restauratie verrichtingen zien.

Als we de Bryggen twee keer op en neer hebben gewandeld lopen we weer over de vismarkt. Hier gaan we bij een cafe even een kopje koffie drinken.

We besluiten de koffie niet op te drinken want hij is niet te zuipen! Dat viel even tegen. Op de vismarkt hebben we natuurlijk ook nog even ons avondeten gescoord. Een heerlijk broodje met verschillende soorten vis.

Als we later weer richting de parkeergarage lopen komen we nog verschillende grote overdekte winkelcentra tegen. Hier eten we nog even een broodje. Ik een broodje met pepperonni en Paula een broodje met garnalen in mayonaise. Het beleg viel me wat tegen maar ach ga hier maar eens in het Noors je beklag over doen!

Lloyd ligt lekker te slapen als we bij de auto aankomen. En hij slaapt ook gewoon weer verder als we richting camping rijden. Onderweg komen we nog twee Nederlandse vrachtwagens tegen! Je ziet ze ook overal!

Op de camping zijn al weer de nodige nieuwe gasten gearriveerd. Naast ons staat een nieuwe caravan en een camper. We nemen lekker een kopje koffie waarna we met Lloyd lekker gaan wandelen en ballen. Hij moet zijn energie tenslotte ook kwijt.

Tegen 18:30 uur hebben we inmiddels wel honger gekregen en doen ons tegoed aan het overheerlijke broodje vis. Zalig! Meer dan de moeite van het ritje naar Bergen waard.

Het was weer een heerlijke dag.