Noorwegen 2009: update 5 juli

Zondag 5 juli 2009

Voor foto’s klik hier!

Zondagmorgen en we worden om half negen wakker. Het is rustig op de camping. Veel gasten trekken weer verder.

We beginnen met een lekker ontbijtje. Eitje, lekker broodje en een kopje thee; genieten! Lekker voor de caravan in de buitenlucht. Dat zou je thuis toch ook vaker moeten doen!

Na het ontbijt besluit ik het water aan te vullen en het toilet te reinigen. Gelukkig begin ik hier al vroeg aan want het schijnt dat iedereen vandaag zijn toilet moet reinigen! De een na de ander zie je met zijn toiletcassette over de camping naar de daarvoor speciaal ingerichte ruimte lopen. Voor ons is het al gedaan dus daar hoeven we een week niet naar te kijken.

Na het douchen spreken we nog even een woordje met onze buren. Ze vertellen over hun reizen door Noorwegen en daarbij komt het gesprek ook weer op hun auto die wat mankementen heeft. Ze hopen zo dat ze morgen weer verder kunnen. En wij hopen dat met ze!

Vandaag rijden we even richting Flam. Een tochtje van een klein uurtje. Op een grote parkeerplaats besluiten we eerst Lloyd nog een keertje uit te laten. Beter hier dan midden tussen al die mensen! Het plaatsje is gezellig druk ondanks dat er vandaag geen cruiser ligt. Ik heb nog steeds behoorlijk last van mijn benen en enkels en moet echt de schaduw opzoeken zodat de zon niet op mijn verbrandde plekken kan schijnen. Dit is best lastig, ondanks de lange broek die ik aan heb.

Op de terugweg komen we ook nog eventjes achter een konvooi van 3 Poolse toeristen te hangen. Ze rijden niet harder dan 40 kilometer per uur op een weg van 80. Dit tot mijn en de ergernis van een Noor die weer achter mij rijdt. Met veel moeite komen we dan eindelijk deze “wegpiraten” voorbij waarbij de Noor veelvuldig zijn claxon laat horen!

De namiddag besteden we lekker met een boekje in de schaduw. We zijn allebei al aan ons derde boek toe. Heerlijk; dingen doen waar je normaal niet aan toe komt of de tijd niet voor neemt!