Noorwegen zomer 2010: update 29 september

Update 29 september

Bekijk hier onze foto’s!

Vannacht was het behoorlijk koud. Het kacheltje was uit gegaan en we werden dan ook tegen 4 uur wakker van de kou. Paula heeft hem toen maar weer snel aangestoken zodat we weer konden gaan slapen. Dit lukte helaas niet al te best. Na een half uur te hebben liggen woelen zijn we eerst maar wat gaan lezen. Na een hoofdstuk werd  ik weer moe genoeg om te gaan slapen. Paula volgde een half uurtje later.

Door de wat “slechtere” nacht werden we vanmorgen pas om kwart over negen wakker. Het was nu, in tegenstelling tot vannacht, wel lekker warm in de caravan. Ook vanmorgen zetten we eerst het oventje aan en kookten een paar eitjes. Dit is onze laatste dag in Noorwegen dus we moeten er wel lekker van genieten! (nou, dat hebben we eigenlijk alle dagen volop gedaan!)

Na het ontbijt nemen we nog lekker de tijd en lezen wat. Paula vordert al aardig in het boek “De Prooi” over de ABN-AMRO en ik lees  “Niemand vertellen” van Harlan Coben.  Omdat we toch nog een paar kleine dingetje willen doen gaan we uiteindelijk toch maar richting de douches. Het is er koud, zo’n 7 graden, maar we beginnen er al aardig aan te wennen. Nog even en we wassen ons thuis in een teiltje achter in de tuin 😉 !

Bij het Kulturhus is het aardig druk. We bestellen twee thee en de code voor het internet en uploaden even ons weblog. Hierna rijden we weer terug naar de camping om de laptop terug te brengen. Gelijk gaan we even bij Bianca langs. Ze vraagt me ook even of ik naar haar foto’s op de pc wil kijken; deze krijgt ze namelijk niet meer verzonden. We spreken af dit vanmiddag even te bekijken.

In Elverum willen we even naar het winkelcentrum. Een bloemetje kopen voor Jan en Bianca.  Omdat Bianca ons vroeg of we ook nog even langs Toon en Monique gingen, kwamen we op het idee om ook voor hun een klein bloemetje te kopen. We weten dat ze aan het werk zijn maar we zetten het bloemetje voor de deur en rijden naar Rena. Daar moet ik nog even tanken.

Op de camping aangekomen lopen we naar Jan en Bianca. Even kijken of het lukt met de foto’s. Het gaat om de foto’s van de camping maar deze staan volledig op mijn site. Verder denk ik dat er een stukje software ontbreekt zodat ze ze niet kan verzenden. Er wordt een kopje koffie gezet en na de koffie en afscheid gaan we terug naar de caravan. We willen alles zover in orde maken voor vannacht. Spulletjes aan de kant. Eten en drinken al in de auto. Het Noorse, Zweedse en Deense geld even uitzoeken, dat soort dingetjes.

Morgenvroeg willen we om 6 uur weg zijn dus we besluiten ons vanavond vast te douchen. Het wordt vannacht -4 graden dus om dan onder de douche te moeten lijkt ons niet heel prettig. Op de weg naar de afwasgelegenheid wordt Paula nog aangesproken door een Noor. Hij wil graag een huisje huren. Paula verwijst naar het huis van Jan en Bianca. Staan we de laatste dag toch niet alleen!