Noorwegen zomer 2010: update 28 september

Update 28 september

Bekijk hier onze foto’s!

Ook vanmorgen werden we goed uitgeslapen wakker. Het was, ondanks de kou buiten, lekker warm binnen. Gisterenavond zijn we nog bij Jan en Bianca geweest en dat was reuze gezellig. We hebben lekker zitten kletsen en zij hebben vooral verteld hoe ze het vinden om hier te wonen.

Pas rond 23:15 uur gingen we weer naar onze caravan en gelukkig mochten we een zaklamp lenen want ondanks de heldere sterrenhemel was het pikkedonker op de camping.  We hadden het elektrisch kacheltje aangelaten dus we konden zo een warm bedje inkruipen.

Gisterenavond hadden we ook al even ons oventje te voorschijn gehaald zodat we vanmorgen lekker een ovenbroodje konden eten. Twee eitjes de man erbij en genieten! Na het ontbijt nemen we nog lekker een bakje koffie en hebben het nog over gisterenavond.

Rond half twaalf vonden we het pas tijd om richting de douche te gaan. We troffen daar Bianca die druk doende was het sanitairgebouw schoon te maken. Ze verwacht geen gasten meer dit jaar dus alles wordt nog eenmaal flink onderhanden genomen en dan is het wachten op een nieuw seizoen.

Als we teruglopen naar de caravan zie ik ineens dat mijn koplamp van de auto aan gruzelementen ligt! Precies in het midden van de unit zit een gat en de nodige barsten. Het glas heeft de neiging om er uit te vallen dus we moeten vandaag even opzoek naar een flinke rol transparant tape.

P1050151_-_kopie

In de caravan pakken we het fototoestel en natuurlijk de laptop om daarna richting Rena te rijden. Snel even een bakje thee en het weblog uploaden; dan hebben we dat weer gehad.  Het is redelijk druk in het Kulturhus want het is lunchtijd. Veel tafeltjes zijn bezet en het is leuk om iedereen zo gade te slaan en flink met elkaar te horen praten.  Nog even de mail checken en dan weer verder.

We rijden langs de camping door richting Elverum en besluiten eens richting Våler  en Flisa te rijden. Dit ligt ca. 40 km onder Elverum en ziet er gelijk weer heel anders uit. Våler hebben we eerder bezocht en heeft naast een grote supermarkt ook nog een tankstation maar Flisa is toch al weer een stuk groter. Er staat een gemeentehuis, een ziekenhuis en er zijn zeker 4 grote supermarkten en een overdekt winkelcentrum.  Bij dit winkelcentrum parkeren we de auto en lopen er even naar binnen. Het is niet al te groot maar er zijn toch verschillende leuke winkels te vinden.

P1050147_-_kopie

Een boekenwinkel of iets dergelijks vinden we niet in het overdekte centrum dus we lopen naar buiten en op de gok gaan we rechts af. Na een paar honderd meter vinden we een Libris. Dit is een boekenwinkel en lijkt op de Nederlandse Bruna. We vinden een rol transparant inpaktape en rekenen af. Zo, we kunnen onze koplamp “repareren”.

P1050148_-_kopie

Terug bij de auto schenken we nog 2 flesjes drinken in en gaan weer op pad. We kijken op de kaart en willen naar Flisabrua. Dit ligt niet al te ver weg en lijkt ons ook wel mooi. Het ligt maar een paar kilometer van de Zweedse grens. Onderweg bedenken we dat we via een paar kleinere plaatsjes terug zullen rijden naar Elverum.

Na ca. 20 minuutjes rijden besluit ik om even de TomTom te raadplegen en kom er achter dat de door ons gekozen route toch wel heel veel tijd in beslag gaat nemen. Het is ca. 92 km en Tom vertelt ons dat we hier meer dan 3 uur gaan doen! Dat doen we dus maar niet! Het zal vast een onverharde weg zijn en dan ben je dus wel even bezig. We keren en rijden via de hoofdroute weer terug naar Elverum.

In Elverum moeten we nog een baar boodschapjes halen. Paula had een paar oorbellen gezien die (natuurlijk!) prima “passen” bij haar nieuwe horloge en ring! Dus even naar het bijouterie winkeltje! De verkoopster denkt dat we Noors zijn en spreekt ons dan ook in het Noors aan. Ze vraagt Paula of ze grote sluitingsdopjes voor achter haar oorbellen wil. Dit begrijpen we niet meteen en vragen of ze de vraag in het Engels wil herhalen. Dit doet ze en ik vraag of ze de vraag nogmaals in het Noors wil stellen en we vertellen erbij dat we proberen Noors te leren. Ze vindt dit wel leuk en doet haar best om zo duidelijk mogelijk en niet te snel te spreken.  Als de oorbellen in een papieren zakje zitten vraag ze ons ook nog of we het in een plasticzakje willen. Dit alleen om even Noors met ons te spreken. We reageren in het Noors en als blijk van waardering krijgen we een opgestoken duim!

P1050154_-_kopie

In de Meny vinden we snel wat we nodig hebben. Even wat sla, boter en worst in het mandje en we kunnen weer verder.

Voordat we de camping oprijden, rijden we eerst even door Åsen. Hier is ook de camping maar de woningen die bij dit plaatsje horen liggen vooral aan de ander kant van de weg. Wel jammer want er staan best leuke woningen tussen!

Op de camping drinken we lekker een kopje koffie. Dit doen we lekker buiten in het zonnetje want ondanks dat het iets kouder is dan gisteren is het best lekker in de zon. Als deze dan toch achter de bomen verdwijnt besluiten we naar binnen te gaan en daar een spelletje te kaarten. Gisteren hadden we dit spel niet afgemaakt dus dan vandaag. Paula wint natuurlijk weer maar ach…. Het is maar een spelletje!!

Morgen doen we het rustig aan. We hebben besloten onze laatste dag niet veel meer te doen. We gaan lekker koffie drinken in Elverum en natuurlijk even tanken in Rena. Dan zit ons avontuur in Noorwegen er voor dit jaar weer op. We hebben er weer fantastisch van genoten. Donderdagmorgen gaan we om ca. 6 uur rijden via Zweden naar Denemarken. Daar zullen we in de vroege middag aankomen en kunnen dan nog even Køge bekijken. Ook vrijdag  zullen we vroeg “aan de bak”moeten. We reizen dan via Duitsland naar huis.  Wat we onderweg nog zullen beleven? We vertellen het je zodra we kunnen dus hou het vakantie weblog nog even in de gaten!