Noorwegen zomer 2010: update 25 september

Update 25 september

Bekijk hier onze foto’s!

We beginnen de dag lekker uitgeslapen want pas rond kwart voor tien worden we wakker. Het is buiten stralend weer maar wel aan de frisse kant.

Als we net de slaap uit onze ogen hebben gewreven gaat Paula haar telefoon. Het zijn haar ouders, die ca 6000 km verderop in Turkije op vakantie zijn. Alles gaat goed met ze en terwijl het hier ca. 8 graden is is het daar ca. 28 graden! Overmorgen vliegen ze weer naar huis en zit het er voor hun weer op. Wij mogen nog een week en gaan vandaag weer lekker op pad.

Na een heerlijke douche rijden we naar Voss. We hebben er dit jaar nog niet echt in het stadje rondgekeken en dat willen we vandaag doen. Het is gezellig druk; het is tenslotte zaterdag. Overal winkelende mensen die ook, al is de temperatuur aan de lage kant, gezellig op een terrasje een kop koffie of zelfs een biertje drinken. Gewoon de jas aan en genieten!

P1050039_-_kopie

Het plaatsje is altijd gezellig en biedt de nodige winkeltjes. Je kan er gerust even rondneuzen. Wij kijken vooral uit na een woordenboekje dat ik in een winkel had gezien. Het is een visueel woordenboek Noors-Engels. Het geeft hele duidelijke plaatjes over heel veel onderwerpen met daar de Noorse en Engelse benaming bij.  Erg handig. Dat spreekt toch meer dan een gewoon woordenboek en je zal maar moeten weten hoe een kapje op je telelens heet!

In twee winkels verkopen ze wel dit soort woordenboeken maar niet de editie die ik zoek.  We besluiten daarom, na ons bezoek aan dit plaatsje, te rijden naar het overdekte winkelcentrum.  Hier weten we dat we het boekje zeker zullen vinden.

Als we het boekje gevonden hebben willen we toch nog even naar Flam. De rit duurt ca. een uur en onderweg nemen we nog een zijweg via Stalheim. Een prachtig weggetje van 18%!

In Flam is het i.v.m. het weekend toch nog best redelijk druk en helaas niet zo mooi als een paar dagen geleden. Toch kunnen we lekker op het terras een kopje koffie drinken.  Op de terugweg van Flam naar de camping komen we op een haar na in botsing met de laatste van drie vrachtwagens. Deze drie vrachtwagens  rijden nogal hard en snijden de bochten af waardoor de laatste mij bijna raakt. Omdat ik snel kon reageren voorkomen we een aanrijding. Ik was er zo pissig over dat ik de transportmaatschappij meteen een mail heb gestuurd met een klacht. Het zal niets uithalen maar ik moest het toch even ergens kwijt.

Veilig weer in de buurt van Voss rijden we eerst naar de Coop. Nog even wat boodschapjes voor het eten van vanavond en natuurlijk ook voor morgen. Dan zitten we weer een dagje in de auto als we op weg gaan naar Rena.  De laatste dagen willen we graag verbrengen op Kvile.

Het kan zijn dat het weblog nu niet meer dagelijks wordt bijgewerkt omdat we op Kvile geen internet hebben. Toch zal ik proberen hem actueel te houden door het weblog te uploaden bij het Kulturhus. Dus blijf proberen!

Groetjes en liefs,

Paula en John