Noorwegen zomer 2010: update 23 september

Update 23 september

Bekijk hier onze foto’s!

Gisterenavond zijn er nog de nodige gasten op de camping gekomen. Er zijn in ieder geval twee hytten  bezet, er staat een camper bij de beek en er is een camper naast ons komen staan. Dit ging niet zonder problemen want door de aanhoudende regen is het terrein behoorlijk nat en drassig geworden waardoor de camper vast kwam te zitten. De eigenaar van de camping kwam de camper te hulp met een tractor en in no-time was de camper weer bevrijd.

Beide zijn we vannacht regelmatig wakker geweest. De regen heeft onophoudelijk op de caravan gekletterd en ook toen we vanochtend wakker werden regende het. Volgens www.yr.no is er nog geen verbetering voor vandaag te verwachten. We doen het dus rustig aan en beginnen maar eens met het opwarmen van ons oventje. Lekker een paar ovenbroodjes en een kop koffie.

Als we ons willen gaan douchen is het “druk” in het sanitair gebouw. De douche is bezet dus ik ga nog maar even terug naar de caravan. Paula kan inmiddels wel douchen en is dan ook zo klaar. Ik hou even in de gaten of de douche weer vrij is en dan kan ook ik me douchen.

Ik voel me eigenlijk al vanaf wakker worden niet helemaal lekker. Een nare hoofdpijn die verdacht veel op migraine lijkt. Toch besluiten we vandaag richting Vik te rijden. Dit is een mooie tocht van ca. 70 km.

De rit valt een beetje tegen omdat het behoorlijk bewolkt is waardoor je amper van de natuur en het uitzicht kan genieten. Er zijn zelfs stukken waar je amper een hand voor ogen kan zien.  In Vik rijden we een weg in die uiteindelijk blijkt dood te lopen in een dorpje . We moeten weer 20 km terug en besluiten dan ook maar gewoon richting caravan te rijden. De migraine zet aardig door en zelfs een imigransnuifje wil niet helpen.

We moeten wel nog even wat boodschapjes worden gehaald  want migraine of niet; er zal toch gegeten moeten worden.

In de caravan slaap ik ca. 2 uur en dit helpt helaas maar gedeeltelijk. Paula leest rustig wat en speelt een spelletje op haar Nintendo.

Morgen gaan we naar Bergen. Onze favoriete grote stad in Noorwegen. Lekker een broodje vis halen op de vismarkt en een beetje rondslenteren. Het belooft morgen een behoorlijke dag te worden en volgens de weersvoorspellingen zal het droog zijn. Dan zullen we vast weer foto’s maken want vandaag hebben we dat i.v.m. het weer maar achterwegen gelaten.