Noorwegen zomer 2010: update 22 september

Update 22 september

Bekijk hier onze foto’s!

Ja, wat moet je schrijven over een dag als deze? Het was een lekker rustig dagje. We hebben lekker lang op bed gelegen. Buiten is het niet al te mooi. Het heeft namelijk de hele nacht en een groot gedeelte van de dag geregend.

Pas rond kwart voor tien lukt het ons om het bed uit te komen. We hebben niet echt plannen dus het wordt een dagje rustig aan.

De was moet nog worden gedaan en dat geeft mooi de tijd om gelijk even het toilet te reinigen en de rest op orde te maken. De camping heeft een hele goeie wasmachine en droger dus we grijpen de kans om die maar eens te gebruiken.

Na de was en het reinigen van het toilet drinken we eerst nog maar eens een kopje koffie. Dit is nou echt een langzaam aan dag!

Als we dan echt geen koffie meer kunnen zien rijden we richting Voss. Paula wil namelijk nog even naar een bijouteriewinkeltje. Hier heeft ze vorig jaar een horloge gekocht en nu wil ze er nog en keer gaan “kijken”. (Ja, vertel mij wat!!)

Het winkeltje zit in een overdekt winkelcentrum. We verwachten het er erg druk met dit weer maar dat valt nogal mee. Paula neemt lekker de tijd om alle horloges op zijn minst een keer vast te houden! Als ik vraag welke ze dan erg mooi vindt , weet ze het nog niet helemaal. We besluiten dan maar even het winkelcentrum verder door te lopen. Na een rondje belanden we op een “terrasje” en drinken een kopje Machiatto of iets dat ze hier zo noemen.

Bij de Notabene, een soort van Bruna, zie ik nog een handig woordenboekje. Een visueel woordenboek met plaatjes en vertalingen van het Noors naar Engels. Ik informeer even of er ook een Noors-Nederlandse editie bestaat maar ze moet me helaas teleurstellen.

Ons rondje is bijna compleet en onvermijdelijk komen we natuurlijk weer bij de bijouteriewinkel! Nogmaals horloges kijken. Ik zie een mooie en ook Paula vindt dit eigenlijk wel de mooiste. Hij wordt ingepakt en de quest zit erop!

P1040891_-_kopie P1040895_-_kopie

We rijden ook nog even door Voss maar hebben niet zo’n zin om uit te stappen. Het regent nog steeds en morgen willen we hier toch nog even rondneuzen. Dan maar even tanken, terug naar de caravan en gezellig met z’n tweetjes een kopje koffie. Heerlijk; het lijkt wel vakantie!!!