Noorwegen zomer 2010: update 17 september

Update 17 september

Bekijk hier onze foto’s!

Vannacht hebben we behoorlijk slecht geslapen. Het stormde behoorlijk en de caravan leek gevaarlijk te schudden. We hadden al op de levellers en de pootjes  stonden bijna volledig uitgedraaid. Dit maakte ook dat de caravan soms behoorlijk kraakte.

Ik had het alarm op mijn telefoon ingesteld op 7 uur en toen deze ging was ik ook wakker. Alleen viel ik vrij snel weer in slaap om vervolgens om 08:30 uur wakker te worden. Gelijk  sprongen we uit bed en begonnen ons voor te bereiden om te vertrekken.

In de douches kwam Paula er achter dat haar douchemuntje niet werkte. Ik had er geen nodig dus dit “compenseerde” weer een beetje. Toch was Paula het daar niet mee eens.

Onder het rijden hebben we droog weer. Wel is het behoorlijk bewolkt en dat zorgt voor prachtige mooie natuurplaatjes.  Ik heb flinke hoofdpijn maar ach dat mag de pret niet drukken. Rond 11:00 uur rijden we in de buurt van de Poolcirkel. We willen hier eigenlijk even langs de souvenirshop om kerstkaarten te versturen. Helaas: alles is gesloten en er zit dus ook geen kopje koffie in!

DSC_0527_-_kopie

Dit keer hebben we beter weer als de eerste keer toen we op de Poolcirkel waren. Toen hadden we natte sneeuw. Nu is het niet echt koud maar er dreigen wel behoorlijke buien. We lopen wat rond en kijken nog even bij alle stapel stenen. Deze worden door de bezoekers neergelegd ter herinnering dat ze er zijn geweest. Zelfs vind je er teksten met steen geschreven. Ook wij hebben dit 5 jaar geleden gedaan maar dit vinden we helaas niet meer terug.

DSC_0538_-_kopie

Na een half uurtje vertrekken we weer. We denken terug aan onze eerste keer en moeten wel een beetje lachen.  De eerste keer namelijk hebben we onze reis vanaf een camping, ca. 150 km zuidelijker gedaan. We wisten toen niet hoe de situatie zou zijn en de afstand hadden we ook niet helemaal goed ingeschat. We namen toen dan ook een paar schone onderbroeken, tandenborstel en tandpasta mee voor het geval dat we misschien onderweg moesten overnachten. Het leek toen ook alsof er boven de Artic Cirkel niets meer zou zijn. Nu, komende vanaf het noorden weten we wel beter!

Onderweg spotten we ook nog de camping waar we toen hebben gelogeerd. Dit keer rijden we door naar Mosjoen. Daar gaan we op een camping staan omdat we weten dat deze nog geopend is. Ik vermoed al welke camping het is omdat ik hem me nog herinner van 5 jaar geleden. We wilden er toen niet staan omdat het zo uitgestorven leek.

Bij aankomst leek mijn geheugen nog prima. Het was de camping die ik in mijn gedachte had! Ook nu zag het er verlaten uit. Een beetje vreemd gelegen langs de E6. Toch gaan we de camping op en kijken bij de receptie of het mogelijk is om hier te verblijven. Bij de receptie hangt een briefje met daarom de tekst dat er vanaf 16:00 uur iemand aanwezig zal zijn tot 22:00 uur.

We zoeken een plekje en besluiten eerst het gemiste kopje koffie in te halen. Na de koffie rijden we Mosjoen in. Het stelt niet heel veel voor en komt ons over als een ingeslapen stadje. Toch is er een behoorlijk overdekt winkelcentrum met de nodige boetiekjes en andere winkeltjes. Wel even leuk om te kijken.

DSC_0574_-_kopie

Terug op de camping nemen we nog een kopje koffie en ik besluit om even een half uurtje te gaan liggen. De hoofdpijn heeft zich aardig ontwikkeld tot migraine en ik wil er zo snel mogelijk weer vanaf.

Tegen half vijf werd ik wakker en Paula lag onder een fleece kleedje te lezen. De hoofdpijn is niet echt weg maar wel iets gezakt.

We moeten nog even naar de receptie om ons in te schrijven en om voor douchemunten te zorgen. We lopen dus even die kant op en bij de receptie treffen we een jonge man, niet ouder dan 19 jaar. Hij sprak heel slecht Engels en wij natuurlijk nog slechter Noors maar we kwamen eruit. 1 Overnachting, douchekaart  en dat was het. Bij het teruglopen bedacht ik me dat ik ook wel even het internet op wilde. Terug en nogmaals met deze jongeman in “gesprek”. Webkey gekregen en weer terug naar de caravan.

Als Paula het eten maakt werk ik even het weblog bij. We eten vanavond rijst met kip tandoori en naan. Dat wordt smullen.

Morgen willen we verder in de richting van Trondheim. Hier willen we eens kijken. De planning loopt dan niet helemaal lekker want op zondag zullen de winkels wel gesloten zijn. We zullen zien, en anders plakken we er een dagje extra aan.