Noorwegen zomer 2010: update 8 september 2010

Update 8 september

Bekijk hier onze foto’s!

Gisterenavond was het heel gezellig  bij Jan en Bianca.  Ze hebben een heel leuk huis. We hebben natuurlijk vooral over de voor en nadelen van Noorwegen zitten kletsen en naast dat dat gezellig was was dat voor ons natuurlijk ook heel leerzaam.

Vanmorgen stond de wekker op 7 uur. We willen niet te laat vertrekken want we hebben natuurlijk een hele reis voor de boeg. Rond half 7 wordt ik al wakker maar ik besluit het rustig aan te doen; het is tenslotte in de eerste plaats gewoon vakantie!

Rond 7 uur ga ik me douchen en Paula ruimt de laatste spulletjes in de caravan aan kant. Daarna gaat ook zij naar de douches. Als ik terugkom begin ik alvast met het oprollen van de kabels en het indraaien van de pootjes. We zijn bijna klaar om te vertrekken.

Net na acht uur vertrekken we. In Rena eerst nog even tanken en dan rijden we om 8:15 uur Rena uit. We gaan binnendoor richting Trysil. Voor ons rijden twee vrachtwagens en ik kan er op deze weg niet langs. Ondanks dat schiet het redelijk op want die chauffeurs doen hun uiterste best om de gang erin te houden.

Het valt ons wat tegen hoelang het duurt voordat we bij de Zweedse grens zijn. Hier overigens geen douaniers die vragen waar je naar toegaat en voor hoelang. Er is zelfs helemaal niemand te bekennen.

Onderweg vertrouwen we op TomTom en we worden over tussendoor weggetjes gestuurd maar de optie “snelste route” is de optie “snelste route”! Onderweg komen we nog twee kuddes rendieren tegen. Wel even schikken. We zijn natuurlijk niet gewend dat er opeens zomaar dieren van dit voormaat voor ons op de weg staat of probeert die weg zo snel mogelijk over te steken. Alles gaat goed en we rijden, na het maken van wat foto’s weer verder.

Onderweg kan ik de vaart er aardig inhouden. Wel worden we met tijd en wijle flink door elkaar geschud. De kwaliteit van de weg laat namelijk nogal te wensen over.

In eerste instantie zijn we van plan om door te rijden tot het plaatse Lit maar de reis gaat goed en we mikken toch maar 150 km hoger op het plaatsje Dorotea. Als we dat redden hebben we er vandaag ca. 650 km opzitten. En hoeven we nog slechts 1250 tot de Noordkaap.

Met gemak redden we het! We arriveren om half vijf. Een mooie tijd om even de spullen neer te zetten en het eten klaar te maken. Bij de receptie horen we een jonge dame Nederlands tegen haar hond spreken. Zij blijkt de eigenaar van de camping! November hebben ze het gekocht en dit is hun eerste seizoen. Wat leuk. We kletsen wat waarna we de caravan neer gaan zetten. Als we de caravan openen ligt er veel door elkaar; door de wilde rit is zelfs de mantel van de kachel ervan af gevlogen. Gelukkig werkt alles nog: we moeten het wel warm hebben! Even de camping verkennen en dan onze eerste kop koffie!

Kopie_van_DSC_0045

Na de koffie rijden we nog even het dorp in om dit te verkennen. Het is geen onaardig dorp maar heeft nou niet meteen onze interesse. We tanken de auto en rijden weer terug naar de camping om aan het avondeten te beginnen. Paula neemt dit voor haar rekening zodat ik even het weblog kan bijwerken.

Morgen gaan we weer verder. Het is overigens nog prachtig weer! Het zonnetje schijnt en het is ca. 18 graden. Dit hadden we niet durven hopen. Het avondeten eten we dan ook buiten aan onze nieuwe tafel. Hebben we die in ieder geval niet voor niets meegenomen.

Na het avondeten doet Paula de afwas en ik maak het chemisch toilet schoon. We weten niet wat de faciliteiten van de volgende camping gaat zijn dus beter om het nu maar voor elkaar te hebben.

De rest van de avond doen we het rustig aan. Morgen wordt weer een lange reisdag.