Noorwegen 2010: update 21 januari

Klik hier voor onze vakantiefoto’s

Gisterenavond kwam Toon nog even, na zijn werk, aan en vroeg of we zin hadden om nog even op de koffie te komen. Nou, dat leek ons wel gezellig en rond 20:30 uur lopen we die richting op. We staan voor de deur maar er wordt niet opengedaan. Na de volgende druk op de bel is er nog geen reactie.

Als we teruglopen naar het huisje zien we Monique en die zwaait dat we verder moeten komen. Het is gezellig en de ervaringen van Toon en Monique zijn zeker leerzaam. Rond 22:15 uur gaan we richting huis en kijken nog even “goede tijden” op uitzending gemist. We zitten allebei toch tegen de laatste dag aan te hikken maar die zal toch onvermijdelijk komen.

Vanmorgen worden we rond half negen wakker. Vandaag hebben we niets gepland en doen het dus rustig aan. Na het ontbijt luisteren we even na radio 555 i.v.m. de ramp in Haïti. Tegen half tien kregen we een telefoontje van mijn moeder. Ze wilde even horen hoe het met ons was. Na het gesprekje ging op de laptop skype aan het rinkelen. Het was Wilma. De verbinding liet nogal te wensen over dus we gaan het vanavond nog een keer proberen.

P1030833

Tegen twaalf uur rijden we even richting Elverum. We moeten nog wat voor het avondeten halen. Voordat we de boodschappen gaan halen lopen we nog een keertje door Elverum. Het is wel een grappig gezicht al die mensen op hun spark. Een wat grotere slede waarop iemand kan plaatsnemen en de ander met zijn voeten vaart kan maken. (zie de foto’s van Paula). Na ons rondje Elverum lopen we richting de Meny. De broodjes voor het avondeten zijn zo gehaald en nog even rijden we richting Hernes. We hebben beide niet heel veel zin om veel te ondernemen en besluiten richting huisje te rijden.

DSC_0452

 

Bij het huisje aangekomen maak ik nog wat foto’s . We drinken lekker warme chocolade en leggen een kaartje. Dan komt het onvermijdelijke schoonmaken van het huisje. Het huisje is vrij overzichtelijk dus het is zo gepiept. De koffers zijn al ingepakt en nu is het alleen nog de puntjes op de i zetten.

DSC_0454 DSC_0459

Vanmiddag moeten we nog even naar Toon. Hij zal onze boardingpas uitdraaien. Dat scheelt morgen weer veel werk. We vliegen om 13:25 uur en moeten hier zo rond 9 uur de deur uit. Onderweg hebben we nog een auto te wassen, te tanken en de tolweg te regelen. Als alles meezit zijn we om 15:25 uur op schiphol.