Noorwegen 2010: update 20 januari

Klik hier voor onze vakantiefoto’s

De dagen glippen door onze handen! De vakantie loopt al weer naar het einde maar desondanks hebben we vandaag een lekkere dag gehad!

Om 8 uur stond de wekker. We wilden toch iets meer kunnen doen dan gisteren. Nadat ik eruit was gegaan en een ontbijtje had gemaakt wilde ik Paula gaan wekken. Zij lag prins(essen) heerlijk op bed. Niet te slapen maar lekker een boekje te lezen en af te wachten totdat alles klaar zou zijn!

Na het ontbijt gaan we meteen beginnen met douchen en aankleden zodat we tegen half elf wegreden. Vandaag rijden we naar Hamar. We zijn er al een keer eerder geweest maar willen nog wel eens een kijkje gaan nemen. In de winter ziet alles er toch anders uit.

Na zo’n 40 minuten komen we aan in Hamar. We parkeren onze auto in de buurt van het spoor en lopen de stad in. De winkelstraat is geheel geruimd! En zonder te hoeven glibberen kan je winkel in, winkel uit. Op een pleintje komen we een standbeeltje tegen. Iemand moet gedacht hebben: hij heeft het ook koud! Waarna hij het beeldje een hemd heeft aangetrokken.

P1030808

Hamar is niet al te groot maar groot genoeg om even wat winkels te bekijken. We drinken ook nog een kopje koffie maar besluiten dan terug te gaan richting Elverum. In Elverum drinken we weer een kopje koffie en Paula neemt er lekker een broodje eiersalade bij. Ik heb hier geen zin in maar een stukje appelgebak lust ik wel!

Na de koffie lopen we richting de Meny. We kopen gelijk ons avondeten en rijden terug richting het huisje.

Bij het huisje ruim ik de boodschappen even op waarna we weer richting Rena/Osen rijden om weer opzoek te gaan naar elanden. Het wordt al schemerig dus we hebben niet al te veel tijd. Vlak voor Holmbo ontdek ik ineens twee elanden. Ze staan prachtig dicht bij de weg maar omdat er een auto achter ons rijdt moet ik ergens zien te draaien.

DSC_0426 DSC_0427

Als we terug zijn op de plek waar we de elanden zagen staan ze er nog steeds! De camera komt tevoorschijn en ik schiet de nodige foto’s. De elanden zetten het op een lopen en zijn duidelijk “not amused”.  Ik rijd een stukje door om even de foto’s te bekijken. Helaas zijn er een aantal niet gelukt. De camera heeft ze kennelijk niet kunnen verwerken. Het waren juist de close-up foto’s. Dat is balen.

Omdat we aan de rechterkant van de weg staan met de richtingwijzer naar rechts denkt een passerende automobiliste in een Landrover Discovery waarschijnlijk dat we pech hebben en kijkt bij ons de auto binnen. Ik wuif dat het ok is en ze rijdt door. In de gauwigheid denk ik Gody te ontdekken. Gody hebben we ooit ontmoet op de Scandinavie beurs te Hoevelaken. Misschien zien we haar zaterdag nog. Dan gaan we in Nederland weer naar die beurs en misschien is zij er ook!

Na onze elanden ervaring rijden we nog even iets verder om nog meer elanden te kunnen spotten maar het wordt te donker en we besluiten naar huis te gaan. Thuis werk ik het weblog en de foto’s bij.

Vanavond eten we gebakken aardappeltjes, salade en pittige kip uit de oven. Laat het nog maar even duren voor de laatste dag van onze vakantie begint. We hebben het veel te veel naar ons zin!!

Hilsen Paula og John