Noorwegen 2010: update 18 januari

Gisterenavond na het eten kreeg ik een smsje van Toon. Of we rond half negen voor een kopje koffie langs wilden komen. Nou, gezellig!

Het was gezellig en leerzaam tegelijkertijd. Je kunt altijd iets opsteken van mensen die je al zijn voorgegaan. Ze wonen overigens prachtig en we kregen de foto’s te zien van hoe hun woning was, toen ze hem kochten, en het eindresultaat konden we natuurlijk live beleven: erg mooi! Tegen 23:00 uur, eigenlijk al veel te laat, wilde ik net Paula vragen om mee te gaan toen Toon ook meldde dat hij toch naar zijn bed moest. Morgen is het voor hem weer om half zes dag! Hij moet natuurlijk gewoon werken en wij kunnen blijven liggen. We nemen afscheid en kletsen nog even na in ons “eigen” huisje.

Vanmorgen werd ik rond kwart voor acht wakker. Ik had eigenlijk geen zin om het bed uit te komen maar de natuur riep en na vijf minuten besloot ik toch maar op te staan. Paula vroeg wat ik ging doen en ik zei dat ik koffie ging zetten. In eerste instantie wilde ze blijven liggen maar na tien minuten kwam zij ook het bed uit. Ze vroeg zich af waarom ik niet terug naar bed ging. Nou, we willen naar Lillehammer en daar rijdt je toch zo’n 1 ½ uur over en aangezien het rond half vier weer donker begint te worden, wil ik niet te laat weg.

We doen het wel gewoon rustig aan en nemen eerst een lekker ontbijtje, dan onder de douche en tegen kwart over tien half elf rijden we hier weg. Na 2 kilometer draai ik om omdat we de afvalzak zijn vergeten. Deze moeten we bij een afvalbak, ca 6 kilometer verderop, dumpen. De bak vinden we niet meteen dus we moeten nog een keer een stukje terugrijden.

Uiteindelijk kunnen we richting Lillehammer. Het is rustig op de weg en met de cruisecontrole aan is de rit lekker relaxed. Tegen kwart over twaalf zijn we in Lillehammer en parkeren de auto. We maken een rondje door de stad en bij een café drinken we een cappuccino en warme chocolademelk en Paula neemt er een wafel met jam en room bij. Ja, de Noorse gewoonten maakt ze zich makkelijk eigenWink!

P1030731 P1030735

Rond kwart voor twee zijn we weer bij de auto en besluiten we even boven op de skischans te gaan kijken. We zijn hier bij ons eerste bezoek aan Noorwegen ook geweest maar toen was het natuurlijk zomer. Het uitzicht is helaas niet al te mooi omdat het nogal grauw weer is.

P1030732 P1030741

De terugweg naar Elverum is een stuk drukker en op de weg van Hamar naar is een ongeluk gebeurd waardoor we een paar minuutjes in de file staan. Onderweg proberen we nog elanden te spotten en dat lukt me! Er staat een pracht exemplaar langs de weg iets uit de boom te knabbelen. Hij is zo dichtbij dat je het gevoel krijgt dat je hem aan kunt raken. Ik kan me voorstellen dat ze nogal wat schade aan het verkeer toebrengen als ze met dat grote lichaam de weg oversteken.

Rond vier uur zijn we in Elverum. We moeten nog wat boodschapjes halen; er moet tenslotte gegeten worden. Vanavond eten we rijst met kip en korma saus.

Rond vijf uur krijgen we nog een telefoontje uit Nederland. Het is onze makelaar. We hebben vandaag een bezichtiging gehad maar ze hebben nogal wat bedenkingen bij het split level concept van onze woning. We zullen zien; wij hebben een lekkere dag gehad en daar doet geen twijfelende bezichtiger afbreuk aan!