Noorwegen 2010: update 17 januari

We wilden vanmorgen een beetje bijtijds het bed uit. Het is zondag en we willen naar Trysil Hét wintersportgebied van Noorwegen! Het liep net even anders. Rond half tien werden we pas wakker en omdat het zondag is maak ik een ontbijtje met een lekker gekookt eitje.

DSC_0195

Na het ontbijt en een paar kopjes cappuccino gaan we ons douchen en aankleden. Tegen half twaalf rijden we eindelijk richting Trysil. Het heeft gesneeuwd en er ligt een nieuw laagje op de weg. Onderweg is het behoorlijk “druk” want er zijn meer mensen met het idee er een dagje op uit te trekken.

DSC_0197

Na een uur rijden kwamen we in Trysil aan. Het was er gezellig druk. Al die mensen op de ski en snowboard; je zou het liefst zelf een paar latten huren. We houden ons in en besluiten alleen te gaan kijken. Dit ook omdat de dag al half om is en de huur van materiaal en een skipas, exclusief een les al rond de tweehonderd euro uitkomen. We bekijken de verschillende afdalingen en skiliften. Volgens ons kan iedereen hier aan zijn/haar trekken komen.

DSC_0217

Na een tijdje te hebben gestaan hoor ik op de achtergrond iemand Nederlands spreken. Ik attendeer Paula hierop maar herken niet dat het Toon en zijn vrouw Monique betreft. Monique ziet ons ook staan en komt even naar ons toe om zich voor te stellen. We kletsen nog een paar minuten met Toon die dan weer lekker verder gaat skiën. Ik maak nog wat foto’s maar dan krijgen we het koud en besluiten weer richting de auto te gaan. De terugweg verloopt, ondanks de sneeuwval, goed, ik spot nog een eland en na een uurtje zijn we weer bij het huisje. Als ik de auto achterwaarts wil parkeren zie ik bij de voordeur van Toon en Monique een rode warmtelamp branden. Als we de auto geparkeerd hebben gaan we even kijken en zien twee hele leuke konijnen zitten! Paula aait ze even en ik maak nog wat foto’s van de directe omgeving van het huisje.

P1030687 P1030689

Paula kan het niet laten om de slee en nog een soort van sneeuwboard te proberen. Het glijdt niet helemaal zoals zij wil maar lol heeft ze wel. Binnen nemen we lekker een kop warme chocolademelk om op te warmen. Na het bijwerken van het weblog leggen we nog een kaartje voordat we het avondeten gaan maken. We eten vanavond lekker gebakken aardappelen, kippenpootjes en salade. Lekker makkelijk.

 

P1030716 P1030722