Noorwegen 2010: update 14 januari

Voor onze vakantiefoto’s klik hier!

De nacht was “onrustig”. We konden onze draai niet vinden. De kamer was nogal warm en daarom hebben we het raam maar opengezet. Tegen 10 voor zeven werden we gewekt  door de bouwlieden die zo langzamerhand op hun werk arriveerden! Ze deden het nog even rustig aan maar na 7 uur begon het toch echt. Er werd getimmerd en geboord. We besloten het raam maar dicht te doen om het geluid buiten te sluiten maar dit mocht niet echt baten.

DSC_0078

De wekker stond op 8 uur maar we waren natuurlijk al lang wakker. Beide konden we niet echt opgang komen. Na een lekkere douche besloten we naar het ontbijt te gaan. Het was al redelijk druk en we kwamen verschillende mensen vanuit de pizzaria van gisterenavond tegen. Het ontbijt was simpel maar voldoende. Na het ontbijt zijn we nog even naar onze kamer gegaan om ons om te kleden. Het is volgens ons behoorlijk koud en we willen natuurlijk Oslo verkennen. De gevoerde broeken gaan aan en tegen half elf lopen we richting Oslo centrum. Al snel zijn we op de Karl Johans gate. Dit is de winkelstraat van Oslo. Er zijn verschillende winkels te vinden. De straat is behoorlijk breed en mist een beetje de gezelligheid van de Nederlandse winkelstraten. Wel is er een keur aan verschillende winkels en overdekte winkelcentra te vinden.

DSC_0001 DSC_0004

 

De Karl Johans gate loopt richting het koninklijk paleis en we besluiten daar even te gaan kijken. Als we er aankomen staat er een erewacht klaar. Alles wordt gecontroleerd. Staat de muts goed etc, etc. Eerst denken we dat het een oefening is maar in de poort van het paleis staat een dikke lexus klaar om iemand te vervoeren. We wachten nog even en al snel komt er iemand naar buiten en stapt in de lexus. Er klinkt een trompet en de erewacht springt in de houding.  We zijn benieuwd wie in de auto zit. Zal het de koning zijn?

DSC_0012 DSC_0046

Vanaf het paleis lopen we richting de haven. We kunnen hier Akershus zien liggen. Dit is de burcht waar Oslo is ontstaan. In een overdekt winkelcentrum besluiten we iets te gaan drinken. Paula neemt een warme chocolade melk en ik mijn favoriete thee; Rooibos Spice van Lipton! Heerlijk maar helaas niet in Nederland te verkrijgen.

Na nogmaals de Karl Johans gate te hebben gelopen, lopen we richting het hotel. We komen nog verschillende centra tegen waar we nog even naar binnenlopen maar we hebben er beide duidelijk genoeg van. Na het halen van wat boodschapjes besluiten we naar het hotel te gaan. Het is inmiddels kwart voor drie en we vinden dat we flink ons best hebben gedaan.

DSC_0038

Op de kamer gaan we wat lezen en vallen we beide in slaap. We moeten duidelijk de vorige nacht even goed maken. Rond 18:00 uur gaan we even een hapje eten. Vanavond toch weer naar hetzelfde restaurantje. We hebben beide een House kebab roll, vergelijkbaar met een doner kebab. Na het eten werk ik het weblog even bij en leggen we nog een kaartje. Morgen zullen we wel weer vroeg op zijn. Maar dan rijden we naar Elverum en wellicht kunnen we in het huisje van Toon wel uitslapen.