Noorwegen 2009: update 29 juni

Maandag, 29 juli 2009

Gisteren zijn we zo rond 23:00 uur naar bed gegaan. Het was nog licht buiten en we vroegen ons af hoe laat het donker zou worden. Om half vier wekte Paula mij per ongeluk en toen we naar buiten keken was het nog steeds licht!

Buiten deze onderbreking hebben we heerlijk geslapen. Toen we wakker werden werden we er wel meteen aan herinnerd dat we gisteren zo’n beetje zijn lek gestoken door de muggen. Paula gaat meteen met Lloyd aan de wandel en ik twijfel of ik me nog een keertje moet omdraaien of dat ik eruit zou komen. Ik besluit toch maar op te staan en rond 8 uur ben ik al lekker buiten. De luifel is nog niet uit dus ik besluit deze in mijn eentje op te zetten. Het lukt vrij gemakkelijk en nu kunnen we meteen van een stukje schaduw genieten. Het zonnetje staat op dit vroege tijdstip toch al weer behoorlijk te bakken. Het belooft behoorlijk warm te worden vandaag!

Na een ontbijtje en de nodige kopjes koffie besluiten we zo tegen kwart voor 11 actief te worden. Paula gaat zich douchen en ik werk het weblog nog even bij. Als ze terugkomt ga ik ook lekker onder de douche en besluiten we de buurt maar eens even te “verkennen”. We kennen de omgeving maar zo’n eerste dag is het natuurlijk wel weer even leuk om rond te kijken of er iets veranderd is.

Als we van de camping vertrekken staat mijn brandstoflampje op rood! Er moet dus getankt worden. Het loont zich hier om de prijzen even goed te bekijken. Een verschil van 3 kroon is niet abnormaal. En met zoveel kilometers te gaan is elke kroon meegenomen. We rijden eerst richting de dierenarts om te kijken wanneer ze spreekuur heeft. Maandag, woensdag en vrijdag is ze aanwezig. Vandaag vinden we nog iets te vroeg. Lloyd heeft de ontwormingstabletten uit Nederland nog niet eens verteerd! We besluiten woensdag terug te gaan.

Omdat het zo warm is vervolgen we onze weg richting een groot meer. Hier kan Lloyd even afkoelen voordat we verder gaan. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin in het water maar er moet dan wel met een stok gegooid worden. “Zinloos” baantjes trekken is er voor hem niet bij.

Binnendoor rijden we richting Elverum. Hier tanken we dan ook meteen en dat is hard nodig. We besluiten niet te lang rond te gaan rijden maar ik wil nog even een weggetje inslaan en voor we het beseffen hebben we al weer 50 kilometer gereden. Nu gaan we dan toch echt richting Rena en de camping. Eerst nog even een paar boodschapjes doen. Al dagen heb ik geen melk gehad en ik MOET nu echt melk hebben! De boodschapjes zijn zo gedaan en op de terugweg laten we Lloyd nog een keertje uit.

Op de camping nuttigen we een verlate lunch. Lekker twee rundstykke (broodjes) per persoon. Na gedane “arbeid” is het goed rusten en we doen alle drie even de ogen dicht.

 

Rond vier uur worden we tegelijker tijd wakker. Lloyd is in een vervelende bui en wij denken dat hij even moet wandelen. Al dat water van vanmiddag moet waarschijnlijk weer ergens achtergelaten worden. Dit schijnt niet het probleem te zijn. Het is zo warm dat hij zichzelf gewoon in de weg loopt en zit.

 

Vanavond eten we lekker pannenkoeken met spek. We hebben ze, kant en klaar, meegenomen uit Nederland. Wat appelmoes erop en ook vandaag is het eten weer geregeld!