Noorwegen 2009: update 28 juni

Zondag 28 juni 2009-06-28

 

 

Na een nacht met knallende hoofdpijn liep de wekker dan toch om 5 uur af. Binnen 5 minuten stond ik aangekleed om me even te gaan wassen en mijn tanden te poetsen. Toen ik terugkwam had Paula al het bed aan kant en de tuinstoelen ingepakt. Ook zij moest even richting toilet en wastafel zodat ik alvast de pootjes van de caravan kon indraaien en de elektriciteitskabel kon afkoppelen.

 

Toen Paula klaar was zijn we samen even met Lloyd gaan wandelen. Het is doodstil buiten maar dat is niet zo gek natuurlijk. Het is tenslotte zondag en nog geen 6 uur!

 

Net even voor zessen rijd ik met de caravan richting de slagboom. Deze gaat nog niet open. Om 6 uur probeer ik het nog een keer maar ook nu geen beweging. Ik zie al voor me dat we pas rond 8 uur kunnen vertrekken. Paula houdt het hoofd cool en zegt dat ik nog een paar minuutjes moet wachten. BELACHELIJK!! 6 uur is 6 uur!!! Ja, de stress ben ik nog niet helemaal kwijt: daar moet deze vakantie nog even aan “gewerkt” worden. Twee minuten over zes: EINDELIJK! De slagboom gaat open en we kunnen vertrekken.

 

In tegenstelling tot gisteren zijn we vandaag de laatste die aan boord mogen op veerboot van Helsingor naar Helsinborg. Dit scheelt weer wat wachttijd. Er zijn maar weinig passagiers aan boord maar van de weinige die er zijn zitten er een aantal al behoorlijk aan het bier!

 

Als we de boot hebben verlaten komen we langs de douane. We worden, net als onze voorgangers, staande gehouden. Waar gaat de reis naar toe? Hoe lang blijven jullie daar? Is de reis gereserveerd? Hebben jullie iets aan te geven. Het lukt me schijnbaar om geloofwaardig over te komen want we mogen doorrijden.

 

De reis verloopt verder voorspoedig en tegen kwart voor 5 komen we Kvile camping in Asen op rijden. De receptie is niet meer op de zelfde plek en als we aanbellen komt Bianca naar buiten. Na een klein praatje, even later ook met haar man Jan, gaan we een lekker plaatsje opzoeken. “Ons” plekje is vrij en we hoeven dus niet lang naar een plek te zoeken. De rest van de middag doen we het lekker rustig aan. Het is 29-30 graden en dat nodigt ook niet uit voor enige activiteit. We zijn allebei behoorlijk moe en maken het ons met het eten gemakkelijk. De overgebleven broodjes worden gegeten. Morgen is er weer een dag!